Fotosub apnea

Per practicar aquesta disciplina és necessari utilitzar la boia de senyalització i respectar la normativa vigent que afecta la nostra activitat al mar.

Entre d’altres requisits, el reglament de la fotosub apnea demana que un ull del peix sempre estigui visible i a focus. També estableix que el peix ha d’aparèixer el més natural possible i sense cap incidència externa. A més, la imatge del peix ha de ser completa tret que la part que no es vegi l’oculti parcialment el seu mitjà natural. En les captures de grup de peixos, aquesta condició s’ha de complir com a mínim en un dels exemplars.

Si es tenen en compte aquests condicionants, només queda el capbussar-se en apnea i l’intentar capturar fotogràficament tants peixos com sigui possible sense repetir-ne l’espècie. Això obliga a conèixer bona part de les espècies que es poden trobar.

En aquest sentit, és aconsellable comptar amb una bona guia per descobrir quins trets i característiques diferencien peixos d’aparença similar. El color, les taques, la forma de les aletes, la dels tentacles supraorbitals ramificats del cap i la de les escates són algunes dels elements diferenciadors que, juntament amb l’experiència, ajuden a no repetir peixos.

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
05-03-2022 XXIII Foto Sub Apnea ACAS CB Hivern Fotosub apnea ACASCB (Ass. E/C CAS SUB Costa Brava) Sant Feliu de Guíxols
09-04-2022 SELECTIVA C.C.1 Fotosub apnea FECDAS Tossa de Mar TANCADES
30-04-2022 SELECTIVA C.C.2 Fotosub apnea SPAS Mataró TANCADES
08-05-2022 SELECTIVA C.C.3 Fotosub apnea FECDAS Estartit TANCADES
12-06-2022 FINALS C.C. Fotosub apnea FECDAS Portbou TANCADES
27-08-2022 XV FOTO SUB APNEA CBRAVA NORD-ESTIU Fotosub apnea ACASCB (Ass. E/C CAS SUB Costa Brava) ROSES
08-09-2022 Nacional Fotosub Apnea Fotosub apnea Galícia
08-09-2022 Campionat d'Espanya de Caza Fotosub Apnea Fotosub apnea VIVEIRO (LUGO)
17-09-2022 XXV FOTO SUB APNEA CBN ACESUB GIRONA Fotosub apnea ASSOC. CLUB ESPORTIU SUBAQUATIC GIRONA LLANÇÁ – COLERA