Apnea

Dins del marc de les Activitats Subaquàtiques, existeixen moltes modalitats esportives que es realitzen en apnea: la pesca submarina, la fotografia subaquàtica, el Hoquei Sub o el Rugbi Sub són exemples, però l’apnea recreativa per observar i descobrir el mon marí també és usual. Però és a les competicions federades d’apnea on es busca el màxim rendiment físic i psicològic dels atletes que hi participen.

A Catalunya, les competicions federades d’apnea s’inicien a l’any 2000 amb el “I Campeonato de España de Apnea”, celebrat en aigües de Cadaqués, des de llavors el món de l’apnea competitiva ha anat creixent i evolucionant considerablement.

Actualment, en les competicions, es realitzen diferents modalitats d’apnea. En piscina tenim les Indoor:

· Estàtitca (STA): aconseguir el màxim temps d’apnea.

· Dinàmica amb o sense aletes (DYN/DBF/DNF): aconseguir amb una sola apnea recórrer la distància més llarga, amb o sense aletes.

I en mar tindríem les modalitats Outdoor:

· Pes constant amb o sense aletes (CWT/CBF/CNF): assolir la fondària més profunda amb els mateix llast en tot moment, i amb ajuda, o no, d’aletes.

Immersió lliure (FIM): assolir la fondària més profunda emprant els braços per empènyer i descendir agafant-nos del cap.

Per practicar apnea de la forma més segura, es recomanable que et formis amb aquest esport, nosaltres disposem de cursos d’apnea i instructors/es amb el reconeixement internacional de la CMAS, que van des de descobrir l’apnea fins a formar-te com a professional del sector i ser instructor/a. Alguns dels nostres clubs estan especialitzats amb l’apnea i, a més d’organitzar cursos també realitzen entrenaments i sortides tant a piscina com a mar per a qualsevol nivell. Des de la FECDAS i els nostres clubs ens preocupa la teva seguretat, per això, vetllem i promovem la pràctica de l’apnea sempre acompanyat o en grup.

Per més informació contacta’ns:

formacioapnea@fecdas.cat

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
18-02-2024 CC1 – XXIV Trofeu Cavalldemar Apnea ADAS Cavalldemar Sant Adrià de Besòs
24-03-2024 CC2 – VIII OPEN APNEA BARCELONA Apnea Club Apnea Barcelona La Llagosta
14-04-2024 CC3 – Open Apnea Oscar López Apnea Club d’Apnea La Caretta Palafrugell
17-05-2024 XXIII Campionat d'Espanya d'Apnea Indoor 2024 Apnea FECDAS Sabadell
Reglaments i normatives