Fotografia subaquàtica

La fotografia submarina s’ha beneficiat amb la implantació del format digital: els costos dels equips han baixat i la qualitat de les fotografies ha augmentat.

La possibilitat de les càmeres digitals de poder realitzar tantes fotografies com sigui possible en funció de la capacitat de la targeta de memòria, el poder visualitzar les imatges, esborrar-les, repetir-les i modificar-les són alguns dels motius que ajuden a explicar l’augment d’aficionats en aquesta disciplina.

La FECDAS realitza cursos per iniciar els submarinistes en la pràctica de la fotografia submarina: s’hi ensenyen els fonaments de la fotografia submarina, que són necessaris per començar a conèixer aquest món.

Al llarg de tot l’any, la FECDAS, els seus clubs i els centres de submarinisme federats realitzen proves per a campionats i també competicions obertes a tothom, en què els participants poden entrar en contacte amb el món de la fotografia submarina i conèixer altres esportistes que tenen la mateixa afició.

Campionat de Catalunya de Fotografia Subaquàtica 2021

Activitats

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
27-03-2022 Trofeu SPAS de Fotosub 2022 (Sel.lectiva CCI 2022) Fotografia subaquàtica SPAS Mataró TANCADES
01-05-2022 XV FOTOSUB i VIDEOSUB Trofeu Palamós (Selectiva CCII) Fotografia subaquàtica SKAPHOS SUB Palamós TANCADES
07-05-2022 Open Divers Imatge submarina 2022 (Sel.lectiva CCI 2022) Fotografia subaquàtica Divers – Centre d’immersió Port d'Aro
14-05-2022 Final del Campionat de Catalunya d'imatge 2022 Fotografia subaquàtica FECDAS Platja d'Aro TANCADES
12-06-2022 VIII OPEN IMATGESUB CNPS Fotografia subaquàtica Club Nàutic Port de la Selva El Port de la Selva
25-06-2022 XXII FOTOGRAFIA SUB IMATGE ACESUB Girona – MACRO Fotografia subaquàtica ASSOC. CLUB ESPORTIU SUBAQUATIC GIRONA TOSSA DE MAR
08-07-2022 XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina Fotografia subaquàtica SASBA Badalona
16-07-2022 COMP. FOTOGRAFIA SUBMARINA PEIXOS ACASCB Fotografia subaquàtica ACASCB (Ass. E/C CAS SUB Costa Brava) SANT FELIU DE GUIXOLS
04-09-2022 I Open Fotosub Gidive Palamós Fotografia subaquàtica GIDIVE Palamós
21-09-2022 Campionat d'Espanya de Fotosub NAFOSUB 2022 Fotografia subaquàtica CABO DE PALOS (MURCIA)
25-09-2022 Open Blaumar de fotosub 2022 Fotografia subaquàtica BLAUMAR Mataró
16-10-2022 I Open Super Dive Tossa Fotografia subaquàtica Tossa de Mar
FAQ´s
Quins cursets relacionats amb la fotografia submarina puc fer amb la FECDAS?
Hi ha dos cursets:
Iniciació a la fotografia submarina: Aquests curs es pot fer en un cap de setmana. Inclou els coneixements mínims que permeten fotografiar correctament amb equips fotogràfics de tipus compacte. Al finalitzar, el curs el participant aconsegueix la titulació d’Iniciació a la Fotografia Subaquàtica Digital, reconeguda per la FEDAS a tot Espanya.

Curs de formació de jurats per les competicions: Aquests curs d’un dia de durada repassa els principals conceptes que són necessaris per valorar fotografies subaquàtiques. Al finalitzar el curs, els participants ja poden fer de jurats a Catalunya. També poden convalidar-lo pel títol de Jurat Nacional a la FEDAS.
Puc fer un curs d'iniciació encara que no tingui cap titulació de busseig?

Sí que el pots fer. De tota manera, sempre l'aprofitaràs més si ets bussejador.

On puc aprendre fotografia subaquàtica?
Et pots adreçar a qualsevol club o a la FECDAS, on pots preguntar pels cursets que estan previstos.
Necessito tenir uns coneixements mínims de fotografia per fer un curs?

No cal: el primer nivell es d'iniciació a la fotografia. Està pensat per a persones que no tenen cap coneixement de fotografia submarina, com per exemple els que acaban de fer un curs de bussejador d'una estrella.