Fotografia subaquàtica

La fotografia submarina -la fotosub- és una de les disciplines que acaba practicant bona part de les persones que realitzen busseig esportiu.

Amb el temps i amb la pràctica, els submarinistes volen mostrar les seves experiències, no només explicar-les. La fotografia submarina és una de les vies que permeten donar a conèixer amb espectacularitat els fons marins i les meravelles que s’hi poden trobar.


La fotografia submarina s’ha beneficiat amb la implantació del format digital: els costos dels equips han baixat i la qualitat de les fotografies ha augmentat.

La possibilitat de les càmeres digitals de poder realitzar tantes fotografies com sigui possible en funció de la capacitat de la targeta de memòria, el poder visualitzar les imatges, esborrar-les, repetir-les i modificar-les són alguns dels motius que ajuden a explicar l’augment d’aficionats en aquesta disciplina.

La FECDAS realitza cursos per iniciar els submarinistes en la pràctica de la fotografia submarina: s’hi ensenyen els fonaments de la fotografia submarina, que són necessaris per començar a conèixer aquest món.

Al llarg de tot l’any, la FECDAS, els seus clubs i els centres de submarinisme federats realitzen proves per a campionats i també competicions obertes a tothom, en què els participants poden entrar en contacte amb el món de la fotografia submarina i conèixer altres esportistes que tenen la mateixa afició.

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC
03-05-2020 SUSPESA. Open CN Vilanova fotosub 2020 Fotografia subaquàtica FECDAS Vilanova i la Geltrú
31-05-2020 SUSPESA- OPEN FOTOSUB SCUBA ALEGRE 2020 Fotografia subaquàtica FECDAS Sant Pere Pescador
21-06-2020 Fotosub Cavalldemar Fotografia subaquàtica ADAS Cavalldemar Sant Andreu de Llavaneres
05-07-2020 SUSPESA-VII OPEN IMATGESUB C.N.P.S. Fotografia subaquàtica Club Nàutic Port de la Selva EL PORT DE LA SELVA
10-07-2020 SUSPESA-XX OPEN NOCTURN de Fotografia Submarina Fotografia subaquàtica SASBA Badalona
11-07-2020 FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’IMATGE 2020 Fotografia subaquàtica FECDAS Tarragona
FAQ´s
Quins cursets relacionats amb la fotografia submarina puc fer amb la FECDAS?
Hi ha dos cursets:
Iniciació a la fotografia submarina: Aquests curs es pot fer en un cap de setmana. Inclou els coneixements mínims que permeten fotografiar correctament amb equips fotogràfics de tipus compacte. Al finalitzar, el curs el participant aconsegueix la titulació d’Iniciació a la Fotografia Subaquàtica Digital, reconeguda per la FEDAS a tot Espanya.

Curs de formació de jurats per les competicions: Aquests curs d’un dia de durada repassa els principals conceptes que són necessaris per valorar fotografies subaquàtiques. Al finalitzar el curs, els participants ja poden fer de jurats a Catalunya. També poden convalidar-lo pel títol de Jurat Nacional a la FEDAS.
Puc fer un curs d’iniciació encara que no tingui cap titulació de busseig?
Sí que el pots fer. De tota manera, sempre l’aprofitaràs més si ets bussejador.
On puc aprendre fotografia subaquàtica?
Et pots adreçar a qualsevol club o a la FECDAS, on pots preguntar pels cursets que estan previstos.
Necessito tenir uns coneixements mínims de fotografia per fer un curs?
No cal: el primer nivell es d’iniciació a la fotografia. Està pensat per a persones que no tenen cap coneixement de fotografia submarina, com per exemple els que acaban de fer un curs de bussejador d’una estrella.