Rugbi subaquàtic

Foto

El Rugbi Subaquàtic és un joc de pilota sota l’aigua que es practica en la totalitat de la massa d’aigua d’una piscina.

El Rugbi Subaquàtic, un dels pocs esports en què els jugadors es poden moure en tres dimensions, és un esport de contacte, estratègia, velocitat i agilitat. Hi participen dos equips (blau i blanc) de dotze jugadors cadascun -sis a l’aigua i sis a la banqueta- que es relleven de forma lliure i continuada. Els jugadors estan dotats amb l’equip bàsic de busseig: aletes, màscara i tub respirador.

L’objectiu del joc és la introducció d’una pilota en la porteria metàl·lica de l’equip contrari. Les cistelles o porteries, de 40 centímetres de diàmetre, se situen a cadascun dels extrems de l’àrea de joc, en el fons de la piscina, entre els 3,5 i els 5 metres de fondària.

La pilota amb què es juga és especial: està plena d’aigua salada o de glicerina per tal que ofereixi flotabilitat negativa i s’enfonsi. D’aquesta forma, és possible traslladar la pilota sota l’aigua i realitzar passades que en alguns casos poden arribar als 3 metres de distància.

El Rugbi subaquàtic es desenvolupa completament sota l’aigua. Per tant, els jugadors han de estar en apnea, és a dir, aguantant la respiració. Això fa que sigui necessària una gran condició física: per poder mantenir-se actius durant el partit, els jugadors han d’estar pujant constantment a la superfície per agafar aire per després tornar a baixar i cooperar amb els seus companys al fons de la piscina. Per aquesta raó, i per donar fluïdesa al joc, hi ha una parella de jugadors en cadascuna de les tres posicions de joc: porters, guardaporters i robapilotes.

Podeu posar-vos en contacte amb el departament de Rugbi Subaquàtic de la FECDAS a través de l’adreça de correu rugbi@fecdas.cat


FECDAS

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC
20-03-2021 UWR Open League (1a Jornada) Rugbi subaquàtic Cecina – ITALIA
10-04-2021 Amager Ladies Cup Rugbi subaquàtic Oslo – NORUEGA
24-04-2021 CERSA – Campeonato de España de Rugby Subacuático Rugbi subaquàtic Madrid
29-05-2021 UWR Open League (2a Jornada) Rugbi subaquàtic Firenze – ITÀLIA
21-06-2021 11 th European UnderWater Rugby Championship Rugbi subaquàtic Stavanger – NORUEGA
07-08-2021 Bcn CUP International – BARCELONA Rugbi subaquàtic Barcelona
18-09-2021 Campeonato de España Rugby Subacuático por Clubs Rugbi subaquàtic Platja d´Aro – CATALUNYA
26-11-2021 Champions CUP – Berlín Rugbi subaquàtic Berlín – ALEMANIA
Informació del departament
Noticies