Rugbi subaquàtic

L’objectiu del joc és la introducció d’una pilota en la porteria metàl·lica de l’equip contrari. Les cistelles o porteries, de 40 centímetres de diàmetre, se situen a cadascun dels extrems de l’àrea de joc, en el fons de la piscina, entre els 3,5 i els 5 metres de fondària. La pilota amb què es juga és especial: està plena d’aigua salada o de glicerina per tal que ofereixi flotabilitat negativa i s’enfonsi. D’aquesta forma, és possible traslladar la pilota sota l’aigua i realitzar passades que en alguns casos poden arribar als 3 metres de distància.

El rugbi subaquàtic es desenvolupa completament sota l’aigua. Per tant, els jugadors han d’estar en apnea, és a dir, aguantant la respiració. Això fa que sigui necessària una gran condició física: per poder mantenir-se actius durant el partit, els jugadors han d’estar pujant constantment a la superfície per agafar aire per després tornar a baixar i cooperar amb els seus companys al fons de la piscina. Per aquesta raó, i per donar fluïdesa al joc, hi ha una parella de jugadors en cadascuna de les tres posicions de joc: porters, defensors i atacants.

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
15-04-2023 Campeonato de España de Rugby Subacuático por Clubs (1a rond Rugbi subaquàtic Madrid
03-06-2023 Campeonato de España de Rugby Subacuático por Clubs (2a rond Rugbi subaquàtic CLUB BCN RUGBY SUBAQUÀTIC Platja d'Aro
07-07-2023 12th CMAS Underwater Rugby World Championship Rugbi subaquàtic Montreal, Canadà
23-09-2023 Campeonato España Rugby Subacuático por Autonomías CERSA Rugbi subaquàtic FECDAS Platja d'Aro
24-11-2023 Champions Cup Rugbi subaquàtic Berlin, Alemanya
Informació de les activitats
Reglaments i normatives
Noticies