Rugbi subaquàtic

El Rugbi Subaquàtic, un dels pocs esports en què els jugadors es poden moure en tres dimensions. És un joc de pilota sota l’aigua que es practica en la totalitat de la massa d’aigua d’una piscina i, l´estratègia, la velocitat i l´agilitat són essencials. Hi participen dos equips (blau i blanc) de dotze jugadors cadascun -sis a l’aigua i sis a la banqueta- que es relleven de forma lliure i continuada. Els jugadors estan dotats amb l’equip bàsic de busseig: aletes, màscara i tub respirador.

L’objectiu del joc és la introducció d’una pilota en la porteria metàl·lica de l’equip contrari. Les cistelles o porteries, de 40 centímetres de diàmetre, se situen a cadascun dels extrems de l’àrea de joc, en el fons de la piscina, entre els 3,5 i els 5 metres de fondària.La pilota amb què es juga és especial: està plena d’aigua salada o de glicerina per tal que ofereixi flotabilitat negativa i s’enfonsi. D’aquesta forma, és possible traslladar la pilota sota l’aigua i realitzar passades que en alguns casos poden arribar als 3 metres de distància.

El Rugbi subaquàtic es desenvolupa completament sota l’aigua. Per tant, els jugadors han de estar en apnea, és a dir, aguantant la respiració. Això fa que sigui necessària una gran condició física: per poder mantenir-se actius durant el partit, els jugadors han d’estar pujant constantment a la superfície per agafar aire per després tornar a baixar i cooperar amb els seus companys al fons de la piscina. Per aquesta raó, i per donar fluïdesa al joc, hi ha una parella de jugadors en cadascuna de les tres posicions de joc: porters, defensors i atacants.

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el departament de Rugbi Subaquàtic de la FECDAS a través de l’adreça de correu electrònic rugbi@fecdas.cat

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
21-06-2021 11 th European UnderWater Rugby Championship Rugbi subaquàtic Stavanger – NORUEGA
07-08-2021 Bcn CUP International – BARCELONA Rugbi subaquàtic Barcelona
Noticies