Fotosub apnea

Per practicar aquesta disciplina és necessari utilitzar la boia de senyalització i respectar la normativa vigent que afecta la nostra activitat al mar.

Entre d’altres requisits, el reglament de la fotosub apnea demana que un ull del peix sempre estigui visible i a focus. També estableix que el peix ha d’aparèixer el més natural possible i sense cap incidència externa. A més, la imatge del peix ha de ser completa tret que la part que no es vegi l’oculti parcialment el seu mitjà natural. En les captures de grup de peixos, aquesta condició s’ha de complir com a mínim en un dels exemplars.

Si es tenen en compte aquests condicionants, només queda el capbussar-se en apnea i l’intentar capturar fotogràficament tants peixos com sigui possible sense repetir-ne l’espècie. Això obliga a conèixer bona part de les espècies que es poden trobar.

En aquest sentit, és aconsellable comptar amb una bona guia per descobrir quins trets i característiques diferencien peixos d’aparença similar. El color, les taques, la forma de les aletes, la dels tentacles supraorbitals ramificats del cap i la de les escates són algunes dels elements diferenciadors que, juntament amb l’experiència, ajuden a no repetir peixos.

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
17-04-2021 XXI FOTOSUB APNEA ACASCB PRIMVERA SFG. Copa Cat.1º Fotosub apnea ACASCB (Ass. E/C CAS SUB Costa B Sant Feliu de Guíxols
25-04-2021 CC1 – XXIV Open Trofeu Skaphos Palamós Fotosub apnea Palamós (Cala Margarida) TANCADES
23-05-2021 CC2 – Trofeu SPAS Fotosub Apnea Fotosub apnea Mataró TANCADES
06-06-2021 CC3 – I Trofeu Port Bou Fotosub apnea Port Bou TANCADES
27-06-2021 CCF – FINAL CAMPIONAT DE CATALUNYA Fotosub apnea L'Ametlla de Mar TANCADES
01-08-2021 Trobada d'Imatge submarina CAVALLDEMAR Fotosub apnea Barcelona TANCADES
28-08-2021 XVI FOTO SUB APNEA CB NORD ESTIU. Copa Ca Fotosub apnea ASSOC. CLUB ESPORTIU SUBAQUATIC ROSES
16-10-2021 AJORNAT. LXII Trofeu Open Pesca-Fotosub per parelles Manuel Fotosub apnea Tarragona
23-10-2021 XIV FOTOSUB APNEA C.BRAVA NORD Tardor Copa Cat. Fotosub apnea ACASCB (Ass. E/C CAS SUB Costa B Llançà i Colera