Busseig inclusiu

La FECDAS des de 2010 compta amb el reconeixement de l’especialitat de ‘busseig adaptat i inclusiu’. Des de llavors, s’han format més de 50 instructors de busseig en aquesta especialitat i s’han realitzat, mitjançant els seus instructors i clubs, diverses actuacions dirigides a persones amb capacitats diverses.

A finals del 2017, es forma un equip de treball per desenvolupar un pla d’actuació d’activitats i de formació, dirigit als col·lectius de persones amb discapacitats, sorgint així el ‘Departament de Busseig Inclusiu’.

Durant els anys 2019 i 2020, es consolida definitivament l’equip de treball, què des de llavors planifica i desenvolupa noves activitats i projectes de formació i oci. Entre aquestes, en col·laboració amb la ‘Unió de Federacions Esportives de Catalunya’ (UFEC) s’organitza un ‘Curs de monitor de terra d’activitats de submarinisme i àrbitre de natació amb aletes’, dirigit a persones en risc d’exclusió social. També es formen a 8 nou instructors d’aquesta especialitat i a 5 acompanyants de busseig.

El departament de Busseig inclusiu està obert a la col·laboració amb totes les entitats federades que vulguin contribuir a promoure la pràctica del busseig com a eina de relació amb l’esport i el medi natural i com a eina en el procés de rehabilitació i recuperació de persones amb discapacitats físiques i/o psíquiques.

DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
18-06-2023 I Premis Fotosub MIRADES INCLUSIVES Busseig inclusiu FECDAS Lloret de Mar