Busseig en altura

El busseig en altura transporta totes les sensacions de l’esperit del bussejador tradicional a un món completament diferent del que està acostumat.

Qualsevol immersió que es du a terme a partir dels tres-cents metres d’altitud es considera busseig en altura. Es practica normalment en llacs d’alta muntanya i té atractius específics com ara la flora dels llacs, la plasticitat de les imatges, els jocs els contrallums i les possibilitats que ofereix per al vídeosub, entre d’altres. És, el busseig en altura, una manera diferent de practicar el busseig sense perdre cap ni un dels estímuls d’aquest esport.

La planificació prèvia a la immersió és important en el busseig en altura fins al punt que es considera una de les parts de la immersió. El primer que cal tenir en compte en aquesta mena d’immersions és el període d’adaptació: cal esperar sempre entre 10 i 12 hores per bussejar a comptar des de l’arribada al lloc d’immersió.Bussejar en aigua dolça és una activitat que fa de bon provar perquè aporta experiències diferents a les de la immersió en el mar: permet conèixer de primera mà un ecosistema d’una gran fragilitat que no és, encara, prou respectat.

Com passa amb els hàbitats marins, els hàbitats d’aigua dolça no són prou coneguts encara i aquest desconeixement amaga amenaces potencials al seu equilibri.


El busseig en altura és fascinant, a més, perquè té lloc en un entorn natural en què hi ha les varietats de flora i de fauna que li són pròpies, cosa que aporta una sensació del tot nova al bussejador.