Noticies

15-01-2024
Resum de l'últim trimestre de l'any! Activitats de Medi Ambient

Si els mesos d’estiu no es va parar de fer activitats… l’últim trimestre de l’any no es queda curt! Els 3 últims mesos de l’any 2023 (Octubre, Novembre i Desembre) es van portar a terme un total de 22 activitats amb la participació de 242 persones voluntàries!

Entre les activitats que s’han portat a terme es poden destacar:

  • Sortides cens de Biodiversitat a les zones de l’Escullera del Port de Barcelona, Illes Medes (Estartit), Tarragona, Cadaqués, Zona de Banys del Fòrum (Sant Adrià del Besòs), Vilanova i la Geltrú, la Badia de Roses, Badalona i Sant Adrià del Besòs.
  • Xerrades on-line on es va posar en valor tant la biodiversitat present a les costes de Tarragona i de la Zona dels Banys del Fòrum.
  • Acte de cloenda del projecte de BMMATARÓ, on es va posar en valor el treball realitzat en el marc del projecte local de biodiversitat marina de Mataró.
  • Preparació i prospecció del proper Camp de Posidònia a Vilanova i la Geltrú, com a continuació del projecte de Seguiment de Posidonia oceanica present a les costes de Vilanova, portat a terme pel Centre d’Estudis del Mar de Sitges i la FECDAS.
  • Jornada de Neteja de Fons Marí al Fòrum, amb la participació de voluntaris provinents d’Aigües de Barcelona realitzant la participació terrestre i amb la participació del Club Saita Diving i Freeandivers efectuant la part subaquàtica, es va aconseguir extreure 141 Kg.
  • La jornada anual del Projecte Aneris, allotjada a Cadaqués i que va ocupar el cap de setmana del 3, 4 i 5 de novembre, on es van portar a terme sortides d’observació a la zona de Cadaqués, xerrades i un taller a mode de Workshop on es va estimular la creativitat i l’intercanvi de coneixements (per veure més detall de la jornada aneu a: https://fecdas.cat/noticies/?id=1880)
  • La Festa del Voluntariat de la Biomarató, on es van reconèixer 12 premis a les persones voluntàries més actives de l’edició del 2023. La FECDAS com a una de les entitats organitzadores de la BioMARató (prenent com a líders i coordinadors el grup EMBIMOS de l’ICM-CISC), va estar present a l’esdeveniment repartint diferents premis als guardonats i fent quòrum entre els assistents tot agraint-los la seva participació (per a veure més detall de l’esdeveniment aneu a: https://biomarato.com/noticia/la-biomarato-reconeix-amb-12-premis-les-persones-voluntaries-mes-actives-de-ledicio-2023/)

La FECDAS no s’atura i us presentem les activitats confirmades pels propers mesos de gener i febrer (encara que us recomanem que estigueu atents a les actualitzacions ja que segur que hi haurà més activitats!):

  • 13/01. Cens de Biodiversitat a les Illes Medes (Sortida organitzada per VIMAR i la FECDAS). Activitat matinal.
  • 19/01. Cens de Biodiversitat a la Cala d’Aiguafreda (Begur). (Sortida organitzada per la FECDAS). Activitat matinal. NOU PUNT D’OBSERVACIÓ!
  • 23/01. Cens de Biodiversitat a Vilanova i la Geltrú (Sortida organitzada per la FECDAS i el CEM). Activitat matinal
  • 27/01. Cens de Biodiversitat a la Zona de Banys del Fòrum. (Sortida organitzada per la FECDAS). Activitat matinal
  • 02/02. Xerrada de Conscienciació Marina al Casal d’en Fargues (BCN). Activitat a la tarda.
  • 03/02. Sortida de Cens de Biodiversitat al Port de la Selva (Sortida organitzada per la FECDAS i el Club Nàutic Port de la Selva) (data a reconfirmar). Activitat matinal.

 

¡Estigueu ben atents perquè el 2024 només acaba de començar!

Entitats col·laboradores i participants (en l’últim trimestre de l’any i properes sortides programades):

Espècie de la portada: Lepidogaster candolii

Autor de la fotografia: Manel Salvador López