Noticies

30-11-2023
Vuitenes i novens a la Champions Cup de rugbi subaquàtic

El 23 de novembre va començar la Champions Cup de rugbi subaquàtic, un torneig amb el màxim nivell internacional, on els clubs campions de cada país juguen en una demostració de qualitat de joc, rivalitat, esforç i amistat entre els participants.

L'equip català més experimentat, el BCN Rugbi Subaquàtic, ha estat el representant tant a la categoria femenina com a la mixta.

Per un costat, l'equip femení ha aconseguit una 8a posició després de jugar contra l'equip suec amb un 5 a 2 en contra, les noruegues amb qui van perdre 5 a 0, Hammerheads d'Estats Units amb un ajustat 2 a 1 a favor de les americanes, les austríaques que van haver de patir per guanyar 3 a 1 i les noies de París a qui van guanyar 3 a 2.

El partit més destacable de la jornada el van jugar contra les daneses, habitualment entre el top 5 d'equips en la competició. Durant la primera, però, el que havia de ser un partit fàcil per les jugadores de l'equip d'Amager es va convertir en un infern quan van topar contra la defensa de les barcelonines, impedint un darrere l'altre els continus atacs. No va ser fins a la segona part, on l'equip català es va apoderar del joc i va tenir la primera oportunitat de gol, tot i ser anul·lada per cometre falta en atac. A partir d'aquest moment, els atacs van ser cada cop més sovint i perillosos dins el minut 6 on Inés de Gregorio va marcar com a resolució d'un atac magistral construït per totes les jugadores de l'equip. Durant els 4 minuts restants del partit, les daneses van intentar igualar el partit però de nou es van trobar amb un mur sense fissures que va acabar donant la merescuda victòria al Club BCN Rugbi Subaquàtic.

Per l'altre costat, l'equip mixta ha aconseguit una 9a posició després d'enfrontar-se en una primera ronda classificatòria contra l'equip colombià amb un resultat de 5 a 0 pels colombians, un ajustat 2 a 1 a favor dels xecs i un còmode triomf de 9 a 0 contra Bratislava. En la segona ronda, on jugaven els 3 i 4 classificats de cada grup classificatori, van demostrar la seva autoritat guanyant tots els partits. En l'última jornada, el diumenge, després de 6 partits, es va jugar el partit decisiu de la posició definitiva de la classificació. L'equip es va enfrontar als representants de Viena i van oferir un joc dominant des del minut 1, amb un gol a favor dels barcelonins en el minut 3 de partit. En l'últim minut de la primera part, l'equip austríac en un error en la defensa durant una falta, va empatar el partit per pujar la tensió de la jornada. Durant la segona part, però l'equip català, va fer un gran esforç en la piscina fins que en un ara o mai, quan faltaven 30 segons de partit, el defensa Dani Garcia va fer el gol de la victòria com a culminació d'un atac on els 6 jugadors estaven a l'hora sota de l'aigua.