Noticies

02-09-2022
Solsona acollirà el proper Campionat d'Autonomies de Rugbi Subaquàtic on per primer cop hi participarà la selecció catalana

El proper dissabte 3 de setembre se celebrarà a les Piscines Municipals de Solsona (Lleida) el Campionat d’Espanya de Rugbi Subaquàtic per Autonomies (CERSA) de la Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques. Aquest campionat enfrontarà les seleccions que representen les Comunitats Autonòmiques de Castella i Lleó, Madrid, Navarra i Catalunya, i tindrà lloc gràcies a la col·laboració entre la Federació Catalana de Activitats Subaquàtiques (FECDAS), el club BCN Rugby subaquàtic i l’Ajuntament de Solsona.

La convocatòria tindrà lloc en unes instal·lacions ja conegudes per molts dels esportistes nacionals, un campionat que promet ser molt emocionant i que, amb  4,5 metres de profunditat, segur que serà exigent físicament. La disputa serà en les dues categories: la femenina i la masculina. Des de les 11h00 i fins a les 15h00, un total de 70 esportistes tindran l'oportunitat de jugar partits de dues parts de 15 minuts (modalitat internacional). Amb aquestes característiques de joc es podran realitzar un total de 6 partits.

Els esportistes catalans de rugbi subaquàtic seran els nostres protagonistes d’aquest esdeveniment. La Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS) ha conformat dos grans equips; el femení dirigit per Jorge Gómez, el seleccionador, i el masculí liderat per Albert Rodríguez. Dos esportistes amb molta experiència en aquesta disciplina i que alhora son membres del vetarà Club BCN Rugbi Subaquàtic amb 16 anys de trajectòria en el RugbiSub i actuals campions d’Espanya per clubs, tan en categoria femenina i masculina.

La Responsable del Departament de Rugbi Subaquàtic de la Federació, Elia Santamaria, ens explica: ‘La selecció catalana de RugbiSub neix com a un projecte de llarga durada, inclusiu i molt competitiu que busca no només seguir proporcionant als jugadors l’oportunitat de competir a el més alt nivell nacional, també es participarà en esdeveniments esportius europeus per seguir millorant i sobre tot seguir donant visibilitat a la nostra disciplina. Tinc plena confiança en els seleccionadors que hem escollit i alhora creiem que els equips que han conformat faran un molt bon paper a Solsona.’

Un cop finalitzat el campionat, ja a la tarda, i amb l'objectiu d'arrencar el camí cap al Canadà 2023, on es farà el proper Campionat Mundial CMAS de Rugbi Subaquàtic, s'ha convocat el primer stage de la temporada. A les mateixes instal·lacions, es disposarà d'un total de dues hores i mitja perquè els seleccionadors nacionals i els i les esportistes tornin a posar-se en contacte amb l’aigua i començar la ruta cap al Canadà.

Durant la jornada es comptarà amb la presència d'IEM Emergència, que s'encarregarà de assistència mèdica la qual agraïm la seva col·laboració.  El campionat tindrà lloc a portes tancades ja que les instal·lacions ja han finalitzat la temporada d’estiu.