Noticies

07-06-2024
El Club català BCN RUGBY SUBAQUÀTIC campió d'Espanya de Rugbi Sub!!

Èxit per al club català al Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquàtic 2024 a Platja d'Aro

El dissabte 1 de juny,  va tenir lloc l'esperat Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquàtic 2024 a les instal·lacions del Càmping Riembau a Platja d'Aro, Girona. La jornada va comptar amb la participació de 7 equips a la categoria absoluta masculina: Club BCN Rugbi Subaquàtic A, Club Osos de Madrid, Club Pirañas Peñafiel, Club Escualos de Granada, Club BCN Rugby Subaquàtic 1, Club Leones de Pamplona i Tráfic Fénix Club Rugby de Saragossa i 5 a la categoria absoluta femenina: Club BCN Rugbi Subaquàtic, Club Osos de Madrid, Club Pirañas Peñafiel, Club Leones de Pamplona i Tráfic Fénix Club Rugby de Saragossa, oferint un espectacle esportiu d'alta qualitat i emocionants trobades que van mantenir el públic a la vora de la piscina.

Des de primeres hores del matí, els equips es van congregar a la piscina de Platja d'Aro, llestos per competir pel títol nacional. Tot i el dia fred i plujós per moments, l'ambient va ser immillorable, la bona organització, la competitivitat dels equips i alhora la germandat que hi ha entre ells van fer que la jornada transcorregués de manera fluida i sense incidents a remarcar.

Les trobades van destacar pel seu alt nivell de competitivitat, amb resultats més ajustats del que s'esperava, demostrant el creixement i l'evolució del Rugbi Subaquàtic a nivell nacional. Els partits van ser un reflex de la dedicació i l'esforç dels jugadors i els entrenadors, que han treballat àrduament durant tot l'any.

L'experiència ha estat especialment interessant per la participació de 6 juvenils de menys de 15 anys al torneig a la categoria absoluta que han deixat clar que venen amb unes ganes ferotges de créixer al costat d'aquest esport. Durant el torneig ha tingut lloc també una trobada infantil nacional i un partit exclusivament per a les escoles de Rugbi Subaquàtic dels diferents clubs que ha comptat amb la participació de dos equips formats per nenes i nens, tots menors de 15 anys, amb el què tots els jugadors i jugadores han gaudit i que han fet emocionar-se els espectadors deixant un missatge clar: “Som el futur del Rugbi Subaquàtic”.

A la categoria masculina, l'equip de Barcelona, va aconseguir el títol després de guanyar els partits contra els seus dos rivals més directes, partits molt intensos i disputats, en què cada punt va ser barallat fins a l'últim segon. De la mateixa manera, la categoria femenina no es va quedar enrere, amb les jugadores mostrant una gran destresa i treball en equip que va culminar en un matx amb importància de final entre l'equip de Madrid i Barcelona que es va decidir en ronda de penals, donant per victoriós a l'equip femení de Barcelona.

CLASSIFICACIÓ FINAL:

Categoria femenina:

1. Club BCN Rugby Subaquàtic

2. Club Osos de Madrid

3. Club Pirañes Peñafiel

4. Club Leones de Pamplona

5. Club Fénix Rugby de Saragossa

Categoria Masculina

1. Club BCN Rugbi Subaquàtic A

2. Club Osos de Madrid

3. Club Pirañes Peñafiel

4. Club Escualos de Granada

5. Club BCN Rugbi Subaquàtic 1

6. Club Leones de Pamplona

7. Club Fénix Rugby de Saragossa

Així doncs, el Club BCN Rugby Subaquàtic serà l’encarregat de representar el Rugbi Subaquàtic masculí i femení espanyol a la propera Champions Cup que se celebra del 22 al 24 de novembre a Berlín. Aquesta és sens dubte la lliga més important a nivell internacional de clubs, perquè és un bon moment per mostrar al món l'evolució d'aquest esport al nostre país.

Al llarg de la jornada, els assistents van poder gaudir d'una experiència esportiva única, on es va combinar la passió per l'esport amb un ambient familiar i de companyonia. La Federació Espanyola i la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques i el Club BCN Rugby Subaquàtic com a organitzadors, agraeixen a tots els participants, equips, àrbitres i al públic per fer aquest esdeveniment un èxit rotund.

El Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquàtic 2024 ha deixat clar que aquest esport segueix guanyant adeptes i elevant el nivell competitiu al país. Les Federacions ja es troben treballant a la propera edició, amb l'objectiu de seguir promovent i desenvolupant aquesta fascinant disciplina esportiva.

Per a més informació, si us plau contacteu a:

Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques

Email: rugbi@fecdas.cat