Noticies

08-06-2023
El Club català BCN Rugby Subaquàtic s'ha proclamat campió d'Espanya en categories sènior femenina i masculina!

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona jornada del Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquàtic de Clubs a Platja d'Aro. La sessió, avalada per la FEDAS i organitzada per la FECDAS i el Club BCN Rugby Subaquàtic, va comptar amb una organització impecable. Vam gaudir de 10 hores de competició dividides en 25 partits disputats en un sistema de tots contra tots, i uns magnífics resultats pel rugbisub català; ja que es van proclamar campiones i campions d'Espanya. 

En paral·lel, va tenir lloc la primera trobada de Rugbi Subaquàtic juvenil, amb la participació de joves esportistes de diferents clubs de tot Espanya. L'escola de rugbi sub catalana impulsada per la FECDAS va organitzar aquesta activitat.

La classificació final del Campionat d'Espanya va quedar de la següent manera:

Categoria Masculina:
1r Club BCN Rugby Subaquàtic
2n Club Piranyes Peñafiel
3r Club Osos Madrid
Club Lleons Pamplona
Club Esquals Granada
Club Fènix Saragossa

Copa Femenina Iberdrola:
1r Club BCN Rugby Subaquàtic
2n Club Osos Madrid
3r Club Piranyes Peñafiel
Club Lleons Pamplona
Club Fènix Saragossa

La capitana de l'equip femení, Paula Montefusco, fa un resum del torneig: “L’equip de Barcelona femení anava amb un pla A i un pla B per complir. El nostre pla B era mantenir el nostre gol average a tope ja que si empatàvem contra Madrid ens poguéssim endur igualment el títol. I així ho vam anar complint. En el nostre primer partit contra les Leonas de Pamplona, rivals que jornada rere jornada es tornen molt més dures i solvents en la defensa, vam poder acabar guanyant 6 a 0. El segon partit, contra el Club Fènix de Saragossa, unes jugadores que en el segon any que porten en el món de Rugbi Subaquàtic s’han tornat molt més fortes i amb bona col·locació en la defensa, vam marcar 17 gols al nostre favor. El tercer joc va ser contra Pirañas de Valladolid, en aquest partit ho vam donar tot posant en pràctica tot el que havíem estat treballant en els nostres entrenaments i que va donar els seus fruits, marcant 7 gols molt ben organitzats. No obstant, les nostres contrincants tenen molta experiència i porten molts anys jugant juntes i això es veia amb les seva gran defensa. Finalment l’últim partit, el joc que definiria qui s’enduria el campionat femení, contra les Osas de Madrid! Ja amb un gol average superior només ens faltava complir el pla A, la nostra porteria havia de seguir a zero i havíem de guanyar el partit! L’equip de les Osas són jugadores amb molta experiència en el Rugbi i amb un joc espectacular, no obstant, amb un atac molt organitzat, la nostra jugadora número 77, Inés de Gregorio, va marcar el primer gol que ens apropava més a conservar el títol de campiones. Després d’un joc amb molta pressió i varis atacs, la nostra jugadora número 8, la Gedvyde, va marcar el segon gol, que definia així el marcador final de 2 a 0 a favor que ens atorgava el trofeu de campiones d’Espanya Iberdrola!!! guanyant així el tíquet per anar a la Champions Cup de Berlín al novembre.“

D'altra banda, l'equip masculí, tot i que anaven primers en la classificació provissional, havien de demostrar perquè es mereixien revalidar el títol de campions i ens ho resumeix molt bé un dels jugadors de l’equip masculí, l’Albert Rodríquez: “Ja en el primer partit contra Leones de Pamplona es va demotrar el gran nivell de Barcelona amb un resultat final de 11 a 0. El segon partit també va ser un 11 a 0 contra Fènix de Saragossa, però vàren demostrar que partit rere partit el seu nivell no para de millorar. El tercer partit va ser el més complicat, contra els andalusos Escualos, equip nou format aquest any i reforçats amb alguns ex-jugadors de Barcelona. El partit es va decidir amb un resultat final de 5 a 0. El penúltim partit, sempre especial, a causa de la bona relació que hi ha entre els dos clubs, va ser el de Pirañas. El partit es va decantar a favor nostre encara que en algun moment els contrincants van causar alguna dificultat a la defensa dels catalans. L’últim partit va ser contra Osos de Madrid, que venia amb pocs jugadors i va acabar amb victòria catalana.''

Amb aquestes emocions i grans resultats, conclou la temporada nacional 2022-2023 de Rugbi Subaquàtic en l'àmbit de clubs.

Agraïm la dedicació als organitzadors, voluntaris i equip mèdic de l'IEM per fer possible aquest gran esdeveniment. També a cada club i als esportistes que ho van donar tot dins i fora de l'aigua!!

Enhorabona a tothom!

+ info: reportatge fotogràfic del campionat

Per a més informació rugbi@fecdas.cat

FB: https://www.facebook.com/groups/247976109524583  (FECDAS – RUGBI SUBAQUÀTIC)