Noticies

03-08-2022
El Club català BCN Rugby Subaquàtic, campió d'Espanya per tercer any consecutiu!

El dissabte 30 de juliol va tenir lloc la segona parada del Campionat d’Espanya de Rugbi Subaquàtic de Clubs (CERSC) en el club Deportivo Martiartu a Bilbao i tan l’equip femení com el masculí del Club català BCN Rugbi Subaquàtic han revalidat el títol de CAMPIONES i CAMPIONS d’ESPANYA!

El torneig es va dur a terme en una piscina exterior de 3 metres de fondària i amb unes condicions climàtiques molt bones. L'organitzador local, l'equip de Navarra, Leones de Pamplona, va realitzar una gran feina en tots els sentits, cuidant tots els detalls, i conjuntament amb la Federación Española de Actividades Subacuáticas FEDAS, que també va proporcionar la retransmissió en directe de l'emocionant esdeveniment, la jornada va ser tot un èxit.

(per reviure el campionat https://youtu.be/WFn9S3cfL9A

L’equip barceloní ja havia quedat en primera posició en la primera parada en ambdós categories, però igualment depenia totalment de la segona parada per aconseguir la victòria final. Com en l’anterior jornada, van participar l’equip femení, masculí i alguns integrants més de l’equip van formar dos equips extres més que, tot i que jugaven fora de competició oficial, van generar un torneig d’un alt nivell i intensitat al ser jugadors molt experimentats.

L’equip femení va començar el torneig jugant contra les noies del Club Pirañas de Valladolid. La Paula, una jugadora de l’equip femení en descriu les sensacions del primer partit: “Vam jugar el partit segures i ben acompanyades en tot moment, i això ens va permetre dominar la major part del joc. La defensa de la contrincant era molt forta i sòlida. Van resistir molt bé encara que no tinguessin l’equip sencer, no obstant, nosaltres vam construir molt bé l’atac i amb el nostre acompanyament vam acabar obtenint finalment 2 gols a favor.

El segon partit de les esportistes catalanes va ser contra el nou equip de rugbi, Fénix de Saragossa, un equip complet compost d’esportistes d’altres disciplines (rugbi terra, gimnàstica, etc) que volen integrar i conèixer l’esport. Aquestes jugadores només portaven un mes entrenant i ja van portar tot un equip COMPLET! Com comenta la Marta, una altra integrant de l’equip: “Va ser un partit emocionant on es va veure que aquestes jugadores no abandonaven mai les seves companyes, anaven tota l’estona juntes, per sota de l’aigua, i tenien força. Ha sigut un honor jugar amb aquestes 15 valentes guerreres i estem segures de que amb la pràctica es convertiran en un bon rival a batre”. El resultat final va ser 10 a 0.

El tercer partit va ser contra Osos de Madrid, el gran rival en la classificació per les catalanes. Les jugadores de Madrid, amb molta experiència que es va fer notar en el joc, des de el principi van atacar constantment, però va acabar essent un joc on tots dos equips van tenir opcions de guanyar. Finalment, les jugadores del BCN RugbiSub van aconseguir obrir un forat en la seva defensa. La Mar de 16 anys va aconseguir marcar el gol de la victòria. L’Èlia, una de les porteres de l’equip català ens descriu el partit que va permetre la victòria en el campionat: Érem conscients que teníem un gran repte en aquesta ocasió, però tot i així vam entrar al partit segures i sobre tot molt concentrades, teníem un punt a favor i molta confiança en la nostra defensa. Volíem marcar ràpid per no anar a la ronda de penals que hagués complicat molt més la situació. Les nostres companyes Mar i Geddy van saber muntar una molt bona jugada que, aprofitant un error de defensa de l’equip contrari, ens va permetre pujar al marcador i mantenir-lo mentre que l’equip contrari li quedava molt poc temps per empatar o intentar guanyar. Hem sortit del partit molt orgulloses de la feina feta durant tota aquesta temporada ja que els resultats s’han vist clarament a l’aigua”.

L’últim partit de l’equip femení va ser contra l’equip amfitrió del torneig, Leonas de Pamplona. Un equip on s’observa el seu gran creixement en molt poc temps. Elles sense tenir l’equip complet van presentar una defensa molt sòlida, tot hi que les barcelonines amb molta seguretat i el bon acompanyament van aconseguir marcar 2 gols.

D'altra banda, els esportistes catalans també obtingueren uns molt bons resultats guanyant tots els partits: contra Valladolid (6-0), contra Osos Madrid (2-0), contra Dream Team (2-0), contra Leones de Pamplona (10-0), contra All Stars (1-0) pot ser el partit més igualat que van tenir, i contra el nou equip de Fenix (8-0). Com comenten dos integrants de l’equip Juanchis i Andreu: “Els resultats i les sensacions en aquesta segona jornada han sigut fins hi tot millors que en la primera parada. Vam aconseguir guanyar tots els enfrontaments que ens vam trobar a través d’una intensa pressió en el joc i on l’equip vam controlar en tot moment el desenvolupament dels partits sense patir en la defensa. Aquesta pressió combinada amb uns atacs sòlids ens va permetre aconseguir el nostre gran objectiu, aconseguir el títol de campions i la classificar-nos per Berlín”.

Finalment els últims integrants del Club de Barcelona, però no menys importants, amb l’ajuda de varis jugadors internacionals i ex-jugadors del Club català, es van unir per a formar dos equips: Dream Team i All Stars. El primer partit que van disputar va ser entre ells mateixos i al ser el partit d’adaptació van obtenir un empat a 0. Després van jugar contra els companys de l’equip de Barcelona on van perdre. No obstant, a partir d’aquest moment, els resultats van anar millorant i fent una gran actuació contra la resta d’equips del campionat. Aquests resultats no comptaven en la classificació oficial però va ser una magnifica manera d’incloure jugadors que no tenien cabuda als equips oficials, aconseguint així una major participació en la jornada.

Amb aquests grans resultats les i els integrants del Club BCN Rugby Subaquàtic han aconseguit la primera posició del torneig mantenint la PORTERIA A ZERO. I per aquesta raó, han quedat CAMPIONES i CAMPIONS d’Espanya i s’han guanyat el bitllet per a viatjar a Berlín el novembre per a jugar la CHAMPIONS CUP europea.

Enhorabona als barcelonins per aquesta magnifica temporada!!

Agraïments a FEDAS – Federación Española de Actividades Subacuáticas per tot material fotogràfic. Fotos de: Kolombo Takes Photos

Per a més informació rugbi@fecdas.cat

Departament de Rugbi Subaquàtic

SOM ESPORT | SOM FECDAS