Noticies

17-05-2022
La selecció catalana de Rugbi Subaquàtic es posa en marxa!!

El Departament de Rugbi Subaquàtic ha designat els seleccionadors que tenen com a tasca conformar la primera selecció catalana de RugbiSub. El seleccionat de Catalunya participarà en el torneig autonòmic de caràcter estatal (Campeonato de España de Rugby Subacuático por autonomías – CERSA) que organitza la Federación Española de Actividades Subacuáticas (FEDAS) amb la col·laboració del Departament de Rugbi de la FECDAS i que tindrà lloc el 3 de setembre a les piscines municipals de Solsona.

El campionat d’enguany no repetirà el format de la darrera edició on, i precisament també a Solsona, va haver-hi una participació històrica de 3 clubs catalans al campionat d’Espanya per autonomies de clubs (CERSAC). En aquella ocasió, el Club veterà BCN Rugbi Subaquàtic es va proclamar campió tan en categoria femenina com masculina desprès de vèncer al Club de Navarra.

El creixement del RugbiSub a Catalunya ha estat exponencial en els últims dos anys. Durant 15 anys només el club de Barcelona practicava aquesta disciplina.  Després d’un treball previ de promoció i de donar visibilitat a l’esport, estem orgullosos d’un nou equip de recent creació a Lleida i de l’obertura de la secció de Rugbi en un club de tradició de hoquei subaquàtic a Sant Adrià del Besòs. En aquesta nova realitat, Catalunya pot tenir una selecció de RugbiSub per competir de forma oficial als campionats estatals i explorar la via internacional per aspirar a competir i animar als esportistes a fer part del procés perquè aquesta selecció sigui un èxit no només en resultats esportius si no també una eina motivadora que ajudi a fer créixer la disciplina. Aquesta temporada, els seleccionadors han de confeccionar un llistat de 15 jugadors que entrenaran conjuntament per tal que Catalunya tingui possibilitats de quedar campiona en ambdós categories.

Cos tècnic

La selecció absoluta masculina té com a seleccionador a Albert Rodríguez, i l’absoluta femenina a en Jorge Luis Gómez. Ambdós son esportistes integrants del Club de Barcelona. 

L’Albert Rodríguez, nascut a Vallirana va començar de ben jovenet a nedar al Club Natació Vallirana (CNV). Comença la practica del waterpolo, primer a categories inferiors del club, debutant als 16 anys al primer equip. Després canvia al Molins de Rei, on juga 2 anys a 2ª Catalana i finalment debuta amb el 1er equip a 1ª Nacional. Un parell d’anys després, fa una parada i deixa el waterpolo de primer nivell, durant la parada descobreix el Rugbi Subaquàtic i un petit grup de persones que l’enamoren i comença a practicar-lo de forma continuada. Ràpidament entra a formar part de la selecció nacional de RugbiSub. Els coneixements de 15 anys jugant a esports d’equip ajuden a agafar un bon nivell amb facilitat i s’implica cada cop més en el seu club, entrant a formar part del cos tècnic i prenent part activa en la presa de decisions. L’any 2020, amb el canvi de presidència del club, comença a treballar com a cap del cos tècnic i realitza tasques de co-entrenador fins l’actualitat.

En Jorge Luis Gómez, nascut a Caracas, Veneçuela, té una sòlida formació com a instructor de busseig i és un apassionat de l’apnea. Desde el 2005 que juga al RugbiSub, primer en clubs de Veneçuela, després a Colòmbia durant dues temporades i finalment al arribar a Barcelona ràpidament s’integra al Club de la ciutat, realitzant un paper de co-entrenador de l’equip femení des de l’any 2018. Amb experiència com a entrenador d’aquesta disciplina també al seu país, i membre de la selecció nacional també aquí, compagina la seva experiència en el Rugbi Sub amb la seva passió per les activitats subaquàtiques com natació amb aletes, fotosub, pesca i fins i tot Hoquei Subaquàtic.

La FECDAS ha donat tot el seu suport als seleccionadors proposats pel Departament i s’impulsarà la selecció catalana com a projecte de llarga durada i amb vida i calendari propis.

                              

    Albert Rodríguez                                                        Jorge Luís Gómez

Per a més informació rugbi@fecdas.cat

Departament de Rugbi Subaquàtic FECDAS