Noticies

23-03-2022
El Club BCN Rugby Subaquàtic campió de la primera jornada del Campionat d'Espanya!

El cap de setmana passat va tenir lloc la primera jornada del Campionat d’Espanya de Rugbi Subaquàtic per Clubs (CERSC) a Madrid i l’equip femení i el masculí del Club català han conseguit vèncer. Els queda una segona jornada per aconseguir el trofeu de campiones i campions d'aquesta temporada. 

El Club BCN Rugby Subaquàtic ha presentat 3 equips en aquesta primera jornada: dos competitius (femení i masculí) i un equip lúdic. Tots ells han arribat al torneig després d’haver passat els últims mesos immersos en un nou projecte esportiu per millorar l’estat físic i l’estil de joc.

L’equip masculí de competició amb només 9 jugadors en aquesta jornada ha fet un magnífic torneig. Com comenta un integrant de l’equip, en Jorge:

“Hem traçat un esquema que ens permetés mantenir el nostre ritme de joc i generar prou ocasions de perill, tenint com a prioritat el domini de pilota i mantenir el rival allunyat de la nostra porteria.”

I efectivament aquest plantejament ha donat el resultat esperat. El primer partit ha estat contra el rival format per jugadors del Club BCN RugbySug lúdic (anomenat 'All Stars') i han obtingut un ajustat 1 – 0. Durant el segon partit contra Pirañas Peñafiel de Castella Lleó, s’ha notat l’absència d’alguns jugadors molt experimentats d'aquest equip, i la gran pressió del Barcelona ha fet que el marcador acabés en un 6 – 0 a favor dels barcelonins. El tercer ha estat el rival més dur, contra Osos de Madrid, tenien una gran resistència física però tot hi així el joc dels catalans ha aconseguit un 3 – 0. Finalment, l’últim partit ha estat contra Leones de Pamplona, l’equip de Navarra, que participa per segona vegada en un campionat d’Espanya, i del qual s'observa una millora considerable però, tot i així, l'experiència i superioritat estratègica de l'equip de Barcelona ha aconseguit un resultat de 16 – 0. Aquests positius resultats han fet que assolissin el primer lloc del Campionat en la categoria Masculina/Mixta amb 9 punts totals, a 3 punts del segon Osos de Madrid. 

Les jugadores catalanes no s’han quedat enrere i la seva actuació al campionat ha estat molt bona tot i tenir dues jugadores ben jovenetes, de 12 i 16 anys. Una de les integrants de l’equip, l’Inés ha descrit així les seves sensacions:

Crec que aquest cap de setmana tothom ha pogut començar a veure l'inici del camí marcat per l’equip. Hem sentit que el que practiquem als entrenaments, comença ha funcionar en els partits. Sabem que encara queda camí per recórrer, però la unió que té aquest equip fa que entre totes tirem endavant. Crec que la millor sensació que he tingut aquest cap de setmana es que totes en algun moment ens hem preocupat i acompanyat. Aquesta sensació, aquesta unió farà que d'aqui ben poc siguem un equip capaç de fer tot el que ens proposem”.

Les noies catalanes, han començat el campionat contra les jugadores de Leones de Pamplona, i sens dubte s’ha vist aquesta gran unió que mencionava l’Inés, aconseguint un magnífic 9 – 1. Més tard han jugat contra les noies de Osos de Madrid on han arribat a la ronda de penaltis amb un empat 1 – 1, i allà gràcies al gol de penalti de l'Aida i la parada de la portera Carol, la victòria ha estat seva amb un resultat final de 2 – 1 i contra un equip amb jugadores molt experimentades. Finalment, el tercer partit contra les Pirañas Peñafiel de Castella Lleó han guanyat 3 – 0, encara que a la primera part s’ha vist com les noies del BCN RugbySub començaven a notar l’esgotament, a la segona part han donat totes les energies que quedaven per a demostrar el seu joc i imposar-se. D’aquesta manera les noies han guanyat la primera parada del campionat i van primeres en la classificació amb un total de 8 punts totals, a un punt del segon classificat Osos de Madrid. 

Finalment, l’equip lúdic d 'All Stars' format per jugadors del Club BCN Rugby Subaquàtic i jugadors/es internacionals han assolit el tercer lloc del campionat. Un dels integrants en Niccolo ha descrit el seu joc de la següent manera:

“Nascut com a desafiament lúdic, All Star ha demostrat ser dins de l'aigua un equip fet i dret, sòlid en defensa i temible als contraatacs. Format per veterans i nou jugadors de quatre països, hem mantingut un alt nivell en la competició, obligant a els contrincants a anar a rondes de penaltis per poder decidir el resultat en un parell de casos i perdent amb el Barcelona masculí per un sol gol de diferència. De fet All Star va patir només dos gols durant tota la competició, a part dels penals. Un èxit rotund que li ha permès ocupar amb honor el tercer esglaó del podi. Celebrem amb especial alegria la primera competició del rugbista senegalès Lass, nova promesa del nostre club.”

Cal destacar que per primera vegada en un Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquatic s'ha pogut comptar amb la presència i l'ajuda de dos arbitres internacionals CMAS, Manuel i Kajsa. Dues persones dedicades a l'arbitratge d'aquesta disciplina des de fa moltíssims anys, amb un currículum que inclou molts anys com a jugadors i molts més com a arbitres oficials de campionats europeus i mundials. Són probablement dos dels millors arbitres d'aquesta disciplina i amb una generositat extraordinària al finaltzar el campionat han explicat i aclarit dubtes que han sorgit durant el campionat i han aconsellat als futurs arbitres del país.

La segona i última jornada de la temporada tindrà lloc el dia 30 de juliol a Bilbao.

Enhorabona a tots els clubs per la seva participació i especialment al Club BCN Rugby Subaquatic pels seus bons resultats!!

Per a més informació rugbi@fecdas.cat 

https://www.facebook.com/groups/fedasrugbysub – FEDAS RUGBY SUBACUÁTICO

https://www.facebook.com/groups/fecdas.rugbisub – FECDAS RUGBI SUBAQUÀTIC

 

Departament de Rugbi Subaquàtic

SOM ESPORT – SOM FECDAS