Noticies

10-02-2022
Neix la Lliga Catalana de Rugbi Subaquàtic!

La Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques impulsa la Lliga catalana de Rugbi Subaquàtic. El projecte agrupa a 4 Clubs catalans.

El Rugbi Subaquàtic porta instal·lat a Catalunya des del 2005, any de fundació del club de Barcelona; Club BCN Rugby subaquàtic. Aquest club ha viscut gran part de la seva història sent l'única entitat en el territori dedicada exclusivament a aquesta disciplina.

No obstant això, des de fa un parell d'anys, aquesta situació ha canviat. L'any 2019, just abans de la pandèmia, va néixer el club Cocodrils Costa Brava Rugbi Subaquàtic a la província de Girona. I recentment, el club d'activitats subaquàtiques Artquàtic de Lleida, ha creat una secció dedicada a la disciplina, l’equip Udive Team Lleida.

Al seu torn, donades les sinergies que s'estan creant entre disciplines germanes dins de la Federació Catalana, un club d'Hoquei Subaquàtic, el Club Esportiu ISB de Sant Adrià del Besòs, ha participat en les activitats organitzades en els últims anys de Rugbi Subaquàtic i també va presentar equip a l’última Copa d’España.

Així doncs, durant l’any 2021, Catalunya es converteix en la primera regió en comptar amb quatre clubs actius en aquesta disciplina i és actualment la potència nacional en Rugbi Subaquàtic. En aquest punt, i per aprofitar aquest impuls, el Departament de Rugbi Subaquàtic de la Federació creu adient la creació d'una lliga pròpia.

L’objectiu d’aquesta primera temporada de la Lliga és gaudir de la competició, desenvolupar la disciplina i intentar que altres esportistes i clubs interessats es vagin afegint a aquesta iniciativa de promoció de l’esport. El públic principal és l’esportista federat, però amb l’objectiu de promocionar l’esport les competicions comptaran amb activitats obertes a qualsevol aficionat als esports subaquàtics, independentment de si estan federats o no.

En resum, la Lliga Catalana de Rugbi Subaquàtic pretén donar visibilitat a la disciplina i arribar a més esportistes, augmentar el nivell de Rugbi Subaquàtic al territori per impulsar la selecció catalana, promoure la pràctica federativa, i mirar cap al futur generant espais on es podrà posar en pràctica la disciplina des d'edats més primerenques. En definitiva, uns beneficis que s'expandeixen més enllà de l'aigua!

Per a més informació rugbi@fecdas.cat