Noticies

28-11-2021
Èxit total a les jornades de promoció de Rugbi Subaquàtic a Lleida i Barcelona!!

Les portes obertes organitzades pel Departament de Rugbi Subaquàtic de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques en col·laboració de Udive Team Lleida i el Club BCN Rugby Subaquàtic han creat molta expectació!!

El passat dissabte 27 de Novembre es van dur a terme les jornades de portes obertes de Rugbi Subaquàtic organitzades a Lleida pel matí i a Barcelona per la tarda. Aquestes jornades són una forma eficaç de donar a conèixer e impulsar aquesta disciplina. Es tracta de convidar a les persones interessades, tant adults com juvenils, a una sessió gratuïta on se’ls fa una introducció a la disciplina. Primerament, se’ls explica d’una forma senzilla de què tracta l’esport i les quatre regles principals, després ja en la piscina es comença per fer uns exercicis de tècnica bàsica i finalment es fa una simulació del que seria un partit oficial.

Pel matí, l’equip Udive Team Lleida donava la benvinguda als col·laboradors del Club BCN Rugby Subaquàtic que, com a precursors d’aquesta disciplina a Catalunya, són uns mestres excel·lents. La jornada començà per la lectura del manifest del món de l’esport contra la violència masclista. Seguidament, després de la cessió oficial de les porteries a l’equip Udive per part del Departament de RugbiSub, una mica de teoria per recordar les posicions bàsiques en el Rugbi i aclarir dubtes. Un cop a l’aigua, en Carles Santiveri i l’Albert Rodríguez del Club de BCN s’encarregaren d’organitzar els exercissis per tal de que tots els assistents a la jornada agafessin una bona idea de com es juga a aquest esport. I cap al final, una bona estona de joc que, especialment els joves nadadors que es van unir improvisadament a l’entrenament, van gaudir moltíssim. Una sessió molt productiva on tots els usuaris de la piscina del Club INEF Lleida van poder veure, i els que van voler també experimentar!!, la nostra disciplina.

A la tarda, començava la jornada a les Piscines Bernat Picornell de Barcelona. El Club BCN Rugby Subaquàtic era l’amfitrió en aquesta ocasió. Després d’un parell de setmanes molt intenses fent difusió de les jornades, el Club de Barcelona va rebre 16 adults i 10 juvenils interessats en la pràctica del RugbiSub. En aquesta ocasió es van organitzar dos grups per separar els adults i els nens. Hi va assistir gent esportista, i no tant, i d’edats molt variades. Això si, els nens eren tots molt aquàtics i van gaudir moltíssim de la introducció a la disciplina. Els adults van acabar la jornada satisfets, amb una bona idea del que representa practicar el Rugbi Subaquàtic i alguns d’ells fins i tot van expressar les seves ganes de continuar!!

Aquestes no han estat les primeres jornades que ha organitzat el Departament de Rugbi Subaquàtic. Les anteriors, a Girona i a Lleida ja van provar ser una oportunitat fantàstica d’endinsar-se d’una forma divertida en el món del Rugbi Subaquàtic, d’acostar a les persones a una disciplina encara molt desconeguda en el nostre territori i de donar visibilitat a els clubs locals com a impulsors de la mateixa.

Aquestes jornades signifiquen un precedent important en la tasca de difusió d’un esport minoritari, que persones de qualsevol edat o condició física poden practicar. S’espera poder organitzar una tercera jornada a la província de Tarragona ben aviat.

Des de el Departament de Rugbi Subaquàtic volem agrair tant als assistents, al col·laboradors, als clubs locals i a les piscines que han cedit els espais, per fer possible aquestes jornades, per la visibilitat que han donat a la disciplina i per l’interès en conèixer el Rugbi Subaquàtic, un esport per a tothom!!