Noticies

06-07-2021
Els barcelonins campions en les modalitats mixta i femenina en el Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquàtic.

Les piscines municipals de Solsona (Lleida) han estat l’escenari del Campionat d’Espanya de Clubs per Autonomies en què han participat quatre clubs estatals, repartits en sis equips. El Club català BCN Rugby Subaquàtic ha revalidat el títol de campió en les modalitats mixta i femenina.

El cap de setmana del 3 de juliol ha tingut lloc el Campionat d'Espanya de Rugbi Subaquàtic de Clubs per autonomies (CERSCA). L'esdeveniment més important d'aquesta disciplina a nivell nacional, es va realitzar a les Piscines Municipals de Solsona, Catalunya.

La present edició, dos anys després de l'anterior, va comptar amb la presència de quatre clubs nacionals repartits en sis equips. Des de les nou del matí i fins ben entrada la tarda, els clubs: Leones (Pamplona), Udive Artquatic (Lleida), ISB UWH (Sant Adrià de Besòs) i BCN Rugby Subaquàtic (Barcelona), es van enfrontar entre ells per disputar el podi en les Categories Mixta i Femenina.

A la fi de la jornada, el podi va quedar distribuït de la següent manera:
Categoria Femenina:
1. BCN Valkiries (Club BCN Rugbi Subaquàtic)
2. Leones Pamplona
Categoria Mixta:
1. Barcelona A (Club BCN Rugbi Subaquàtic)
2. Barcelona 1 (Club BCN Rugbi Subaquàtic)
3. ISB UWH
4. Leones Pamplona
5. BCN Valkiries
6. Udive Artquatic.

El Club de Barcelona, ??amb aquests resultats, revalida el seu lloc de campió en ambdues categories que ja va obtenir en la passada edició celebrada al 2019 a Platja d'Aro, Catalunya. 

En l’equip femení del conjunt campió, hi van prendre part tres jugadores de la categoria sub-21, de les quals dues debutaven en un gran campionat. Ara, els jugadors i jugadores del Club BCN Rugby Subaquàtic ja es preparen pels pròxims campionats: la BCN Cup – Trofeu Ciutat de Barcelona, que es disputarà el pròxim 7 d’agost, i la Champions Cup, que tindrà lloc a finals de novembre, a Berlín (Alemanya).

El campionat va ser organitzat pel Club BCN Rugbi Subaquàtic, en col·laboració de la FEDAS i la FECDAS. Les dues federacions van aportar i van desplegar gran part del material necessari per retransmetre en directe la jornada a través dels canals de Youtube de la FEDAS i el del propi club organitzador. L'alta qualitat de les imatges subaquàtiques va permetre seguir l'esdeveniment en viu i en gran detall.

A la fi del dia, els i les esportistes van rebre les paraules de suport a la disciplina per part de Guillem Félix (vicepresident esportiu de la FEDAS i de Guillermo Álvarez (president de la FECDAS). Ells, al costat de Noemí Gutiérrez, vicepresidenta tècnica de la FEDAS, van ser els encarregats de lliurar als capitans i les capitanes els respectius trofeus obtinguts en el torneig, durant el lliurament de premis, que també es va poder seguir en les plataformes d'streaming.

Cal destacar la considerable presència d'equips catalans a la competició. Catalunya viu un moment dolç amb el remarcable desenvolupament del Rugbi subaquàtic durant aquesta última temporada. No només el ja establert Club ISB va participar per primera en un campionat de Rugbi Subaquàtic aconseguint un tercer lloc, a més el Club Udive Artquatic de Lleida amb el seu equip de RugbiSub de recent creació, va demostrar que sens dubte tenen el potencial d'arribar també a el pòdium en la temporada vinent!

Enhorabona als i les campiones!! 

Per a més informació

https://www.facebook.com/groups/fecdas.rugbisub

rugbi@fecdas.cat