Noticies

14-10-2020
Campanya 1 boia 1 vida

Davant del perill d'atropellament viscut aquest estiu creiem oportú crear una campanya de conscienciació mediàtica per fer arribar a tot el sector nàutic la norma normativa RD 550/2020 que augmenta la distància de navegació a 50 metres de qualsevol punt de busseig. ¿Vols participar?

Com ve sabeu el perill constant d'atropellament que patim totes les modalitats subaquàtiques per part d'altres usuaris no és una qüestió baladí. Aquest passat 2 de Juny de 2020 el Ministeri de Transport i Mobilitat va publicar el Reial Decret 550/2020 per el que es determinen les condicions de seguretat en les activitats de submarinisme, en el qual s'augmenta la distància de navegació a qualsevol punt de busseig dels anteriors 25 metres a 50 metres. A priori és una bona notícia, doncs be, passat tot l'estiu i en veure que la majoria de navegants han fet cas omís, en gran part, per desconeixement ens veiem obligats a iniciar una campanya de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de conscienciar a tots els usuaris del mar que sota d'una boia o una bandera alfa n'hi ha una vida.

En aquest sentit us volem presentar la campanya  "1 boia 1 vida" que començarà divendres dia 9 d'octubre i que acabarà el 31 desembre 2020. Durant aquests 3 mesos es pretén involucrar als clubs i federats perquè facin difusió de la campanya en diferents sectors de la economia blava:

– Ports nàutics

– Escoles de vela y Kitesurf

– Acadèmies de títols nàutics

– Negocis de lloguer d'embarcacions i motos d'aigua

– Confraries i molls d'embarcacions de pesca professional

– Empresas de venta d'embarcacions

 

A la seu de la Federació trobareu impresos el cartell adjunt, en diferents idiomes, perquè a través dels vostres clubs i dels federats es pugui fer difusió. Si preferiu imprimir el cartell vosaltres mateixos podeu contactar a pescasub@fecdas.cat i us l'enviarem amb la màxima qualitat.

Gràcies a la col·laboració de Cressi podrem oferir un sorteig de dos vals de material per valor de: 300€ i 150€ (PVP recomanat). L'únic que heu de fer per participar es penjar una fotografia en el grup de Facebook FECDAS | Pesca submarina on es vegui que esteu entregant el cartell o penjant-lo en un lloc d'interès. Tenim fins al 31 Desembre 2020 quant conclourà aquest sorteig per involucrar al major nombre de federats per que puguem donar visibilitat aquest tema de seguretat que tant ens ocupa a tots els amants de les activitats subaquàtiques.

 

 

Preguem que els clubs i federats us feu vostre aquesta campanya per dur-la a terme amb éxit.

 

Gràcies per la vostre col·laboració.