Noticies

14-09-2020
Primera trobada nacional post-covid de Rugbi Subaquàtic

El cap de setmana del 5 i 6 de setembre va tenir lloc la primera activitat esportiva post-covid a nivell nacional organitzada per la Federació Espanyola D'Activitats Subaquàtiques (FEDAS).

El cap de setmana del 5 i 6 de setembre va tenir lloc la primera activitat esportiva post-covid a nivell nacional organitzada per la Federació Espanyola D'Activitats Subaquàtiques (FEDAS). Les Piscines Municipals de Solsona (Catalunya) van ser l'escenari de la primera trobada nacional de Rugby Subaquàtic, on esportistes de tot el territori peninsular es van reunir per començar la temporada 2020-2021.

A les magnifiques instal·lacions de Solsona van arribar el dissabte pel matí els esportistes pre-seleccionats per representar Espanya en les categories femenina i masculina en les futures activitats esportives a nivell internacional. Sent la més important l'Europeu que tindrà lloc el proper estiu a Stavanger, Noruega. Aquests esportistes pre-seleccionats i tots aquells que van voler participar en aquest esdeveniment, formen part dels diferents clubs del territori nacional: Osos (Madrid), Pirañas (Peñafiel), Leones (Pamplona), Murcielagos (València), Cocodrils Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols) i Bcn RugbiSub (Barcelona).

La primera jornada va començar amb una benvinguda als més d'una cinquantena de jugadors i jugadores. Tot seguit, es va presentar el nou cos tècnic que s'estrena en els seus càrrecs: Kamilo Reyes Agudelo com a nou seleccionador i entrenador de l'equip masculí (successor d'Alejandro Betancur) i Carina Steins com a nova seleccionadora i entrenadora de l'equip femení (successora de Tatiana Arias) .

Fetes les presentacions, i seguint totes les recomanacions per part de la FEDAS i del Ministeri de Sanitat pel que fa a la covid-19, es va donar començament a una tarda d'activitats dins i fora de la piscina.

La tarda de la primera jornada es va tancar amb una intervenció del president de la FEDAS, Eduard Centelles, seguida d'un torn obert de preguntes. Durant la seva intervenció, Eduard Centelles va demostrar el seu interès per fer créixer la presència del Rugbi Subaquàtic en les diferents autonomies espanyoles i va expressar la seva disposició a col·laborar perquè així sigui; "El Rugbi subaquàtic i el seu germà, l'hoquei subaquàtic, són esports que tenen un gran potencial de cara a captar nous esportistes […]. És important que es generi material audiovisual per fer arribar aquestes disciplines a el màxim nombre de persones i implicar-les en el seu desenvolupament". Les preguntes que es van plantejar des del costat dels esportistes anaven totes dirigides cap a l'expansió a nivell nacional de l'esport. Des de com es pot crear un club, fins a crear una plataforma pluridisciplinar d'intercanvi d'experiències i de coneixements per facilitar el desenvolupament de l'esport.

Al matí següent es va continuar amb la programació per a cadascuna de les categories i un cop finalitzades les activitats aquàtiques es van disposar dos escenaris, un per a cada categoria de la selecció, en el qual es van intercanviar impressions, comentaris i propostes per a futures edicions. "L'ambient va ser molt acollidor i dinàmic. Les explicacions i informació sobre els entrenaments van ser molt clares i la comunicació excepcional" declarava una jugadora que s'ha incorporat recentment a l'esport i al procés de selecció de la categoria femenina.

En paral·lel a les activitats esportives, l'equip d'audiovisuals va tenir l'oportunitat de provar l’equip subaquàtic FECDAS i el dron de la FEDAS i comprovar in situ la versatilitat i gran potencial visual del nostre esport. La major part dels partits de la segona jornada van poder ser gravats amb el dron i amb les diferents càmeres subaquàtiques de les que es disposava.

Durant la trobada es va realitzar també una activitat infantil que va comptar amb la participació de cinc nenes d'entre 6 i 14 anys les quals van realitzar un taller amb exercicis, explicacions i per descomptat molta diversió.

Aquest és, sens dubte, un bon punt de partida per a la nova temporada i, contant sempre amb el suport de la FECDAS i el seu interès en aquesta disciplina, cadascun dels jugadors i jugadores catalanes que participaven en aquesta trobada, tornen satisfets al seus clubs per treballar al costat dels seus companys tot el que han après durant aquest cap de setmana.

 

Agraïments a:

FECDAS – Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques www.fecdas.cat

FEDAS – Federación Española de Actividades Subacuáticas www.fedas.es

Ajuntament de Solsona www.ajsolsona.cat

Aristides Rodriguez (Fotografia) www.instagram.com/aristide_rodriguez/

Alicia Garcia (Fotografia) www.aliciagarcia.com

Niccolo Bruna (Vídeo) www.facebook.com/zaniov

Clubs catalans participants:

BCN Rugbi Subaquàtic www.barcelonarugbysub.net / www.facebook.com/bcnrugbysub

Cocodrils Costa Brava www.facebook.com/cocodrilscostabrava