Noticies

16-05-2019
La Copa Open League (Tri-Nations) de Rugbi Subaquàtic torna a Barcelona amb la victòria de l’equip local!!

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la segona part i la final de la 4ª edició de la Tri-Nations, actual Open League a Atenes, Grècia, en una piscina exterior que tenia una fondària de 4 metres i una molt bona visibilitat. 

 

Allà, els barcelonins i barcelonines del Club BCN Rugby Subaquàtic s’han endut la copa de campions i campiones de lliga a casa.

L’Open League està creixent edició rere edició, va començar amb equips de 3 països diferents i actualment engloba equips de 7 països: Itàlia, França, Suïssa, Regne Unit, Àustria, Grècia i Espanya, per això recentment s’ha anomenat Open League UWRA més a més també creix en qualitat, aquest any les dues jornades han estat retransmeses per streaming. Aquesta jornada s’ha separat en dues parts, la primera el dissabte amb el campionat mixte/masculí i el diumenge amb el femení.

En el primer dia els nois van començar el torneig jugant primerament contra Luzerna i després contra Fysalis2, en el dos casos van dominar el partits tota l’estona aconseguint uns resultats demolidors de 18 a 0 i 17 a 0 respectivament. Això els va classificar ja per les primeres posicions, fent que el tercer partit juguessin contra Firenze i el quart contra Fysalis. Aquests dos partits van ser molt emocionants, en el primer l’equip català va dominar clarament l’equip italià obtenint un 8 a 0, i en el quart un merescut i molt lluitat resultat de 3 a 0. Aquest últim partit va ser molt més dur físicament, i va costar molt més marcar els 3 gols. Finalment els jugadors catalans van mantenir sempre la porteria sense encaixar cap gol en contra i mantenint un atac constant a sota l’aigua. D’aquesta manera assolien ser campions d’aquesta segona parada del torneig, i per tant, en el resultat global, recuperar el títol de campions de l’Open League que havien obtingut en les dues primeres de les tres edicions anteriors.

Per la seva part, les noies catalanes van demostrar en el torneig femení del diumenge el gran i poderós equip que s’està creant a la ciutat comtal. El primer partit va ser contra l’equip de Firenze reforçat amb jugadores gregues, però tot i així amb el joc tàctic de les noies del Club BCN Rugby Subaquàtic van poder mantenir un domini absolut en l’atac obtenint 3 gols molt ben organitzats i un penalti que Aida Peiró, una jugadora esencial per l’equip, va aconseguir anotar a favor, en total un 4 a 0. El mal regust del torneig va arribar en el segon partit contra les jugadores de Graz (Àustria) que, tot i dominant una gran part del joc, no es va poder marcar cap gol i en canvi algunes errades en la defensa i la gran rapidesa de les jugadores austríaques van fer que les noies de Barcelona encaixéssin quatre gols en contra.  Finalment, el tercer partit contra les angleses de Gloucestershire, les catalanes van tornar a dominar el joc assolint un resultat a favor de 16 a 0. Aquests resultats van donar la segona posició en aquest torneig de la Open League al equip femení del Club BCN Rugby Subaquàtic, però tot i això, en el resultat global, les noies es proclamen campiones de la Open League UWR. Les jugadores d’aquest Club han sigut campiones de l’Open League en les dues edicions que s’han celebrat en categoria femenina.

L’entrenador del Club BCN Rugby Subaquàtic, Camilo Gaitán, resumeix molt bé el joc del Barcelona mentre explicava com estava de satisfet després d’aquests resultats assolits: <Muy feliz con el desarrollo del torneo, más allá de los resultados, lo más importante fue que ambos equipos mostraron una idea clara de juego, se vio un equipo compacto en defensa y en ataque, con gran capacidad física y un orden táctico, lo que demuestra que el trabajo realizado estos meses están dando resultado. Se ve un equipo que impone y domina el ritmo del juego, y eso es muy agradable de ver>.

Tot l’equip torna satisfet amb les copes de guanyadors de l’Open League femenina i masculina del 2019. 

Felicitats Campions i Campiones!