Natación con aletas

La natación con aletas está dentro de la categoría deportiva de actividades subacuáticas y regida en Cataluña por la Federación Catalana de Actividades Subaquàtiques FECDAS.

Actualmente hay 3 clubes catalanes que practican este deporte:

  1. Aquàtic Club Xaloc (Sant Feliu de Guíxols) web
  2. Club Esportiu Mediterrani (Barcelona) web 
  3. Club Natació l’Hospitalet (L’Hospitalet del Llobregat) web
DATA ACTIVITAT MODALITAT ORGANITZADOR LLOC INSCRIPCIONS
23-01-2021 2ª Jornada Lliga Catalana 20/21 Natació amb aletes Sant Feliu de Guíxols
13-02-2021 3ª Jornada Lliga Catalana 20/21 Natació amb aletes
13-03-2021 CCE Comunitats Autonomes Natació amb aletes Alacant
17-04-2021 4ª Jornada Lliga Catalana 20/21 Natació amb aletes
08-05-2021 5ª Jornada Lliga Catalana 20/21 Natació amb aletes
05-06-2021 CC Catalunya ESTIU Natació amb aletes
25-09-2021 CC Catalunya Llarga Distancia Natació amb aletes

NATACIÓ AMB ALETES

La Natació amb Aletes és una especialitat esportiva de la natació clàssica que es caracteritza per tenir una posada en escena molt espectacular gràcies a les altes velocitats i el material que s’utilitza: monoaletes, ampolles d’aire o tubs

La Natació amb Aletes es practica principalment en piscina. Les proves en piscina corresponen a distàncies iguals a les de la natació tradicional, però amb tres disciplines ben diferenciades: apnea, superfície i escafandre.

Durant les competicions, es poden produir onades de fins a 40 cm, desbordant-se sovint l’aigua de les piscines. El rècord mundial dels 50 m. apnea és de 13 segons, la qual cosa significaria una velocitat de 13 Km/hora.

COM ES NEDA AMB ALETES?

La tècnica és molt semblant a l’estil papallona de la natació clàssica, però sense fer servir els braços, que s’estenen cap adalt del cos amb les mans juntes, formant una mena de proa, permetent tallar l’aigua i facilitant el desplaçament. Per les seves característiques el dofí és l’animal a imitar: bona capacitat pulmonar, ritme de moviment, i gran elasticitat.

Els materials que es fan servir a la Natació amb Aletes són la monoaleta, de fibra, carboni, plàstic, construïda a ma o bé de fabricació en sèrie. Així mateix, hi ha de diferents dureses, segons la distància per nedar i les característiques físiques del nedador. També, segons les diferents modalitats a l’interior de la disciplina, s’utilitzen ampolles d’aire comprimit i tubs per respirar.