Noticies

30-08-2023
La FECDAS dins del projecte europeu ANERIS!

El passat 1 de gener del 2023 es va donar tret de sortida al projecte ANERIS. És un projecte europeu liderat per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) on hi participen un total de 25 socis provinents de 13 països de la Unió Europea, Turquia, Noruega i Israel, els quals vam realitzar el primer Meeting conjunt el 8 i 9 de març.

Els reptes que hi ha a dia d’avui envers el medi marí i els canvis que s’estan produint, com és el cas del canvi climàtic i els impactes antropogènics a gran escala, han comportat una demanda de mètodes d’observació de la biodiversitat marina.

L’objectiu del projecte és que per mitjà de la tecnologia punta i l’experiència interdisciplinària del consorci, es pugui desenvolupar una xarxa de sensors, plataformes de dades i eines que serviran per al seguiment dels indicadors clau de la biodiversitat marina, on es farà un monitoreig a partir d’imatges, genòmica i altres tecnologies.

Aquests resultats permetran donar suport a les polítiques de gestió per a la conservació, exploració dels recursos marins.

La FECDAS com a soci d’aquest projecte, té la tasca, per mitjà de la ciència ciutadana i participativa, crear una xarxa d’observadors de la biodiversitat marina de la costa catalana per mitjà de les entitats afiliades a nosaltres. El que es pretén és fer sortides de mostreig on es realitzaran fotografies de tota la biodiversitat associada i posteriorment s’utilitzarà una plataforma de ciència ciutadana per a que quedin recollides les imatges i que aquestes estiguin a l’hora, disponibles per a una utilització científica per a poder tenir informació per a recolzar, crear i innovar polítiques de gestió al llarg del territori.

                                 

 

Més informació del projecte: https://aneris.eu/

Vols unir-te a les sortides i activitats del projecte?

Contacta’ns!

Correu electrònic: mediambient@fecdas.cat

Telèfon: 933 560 543 | 620 282 939

Instagram: @fecdas_cat

Facebook: Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques

Twitter: @fecdas_tuit

Web: www.fecdas.cat