Noticies

16-06-2021
Resum Campionat Catalunya Sub23,veterans, femení 2021

El passat diumenge 23 de Maig 2021 va tenir lloc la Final de Catalunya sub23, veterans i fémines en les aigües de la Ametlla de mar. El dia va començar nuvolat i amenaçant pluja amb l’aigua tèrbola per el mar de fons del dia anterior. El mestral fort sempre ajuda a netejar el aigua a costa però complica la feina als que volen sortir fora per trobar una mica mes de fondària.

La novetat d’aquest any es el nou reglament, la inclusió de cupos i talles mínimes mes responsables amb l’entorn marí. Apart d’aquest fet desde la federació s’està impulsant l’aplicació de les noves tecnologies en el registre i inscripció a les competicions, aon es pretén fer el registre i pujada de documents + pagament online per facilitar la tasca dels organitzadors en les competicions.

Durant la competició els 22 valents/es van aguantar les 5h de competició fins l’últim moment ja que una peça valia el campionat. Les captures van ser molt escasses, gracies al restrictiu reglament que penalitza la captura de peixos per sota del doble o triple del pes mínim que marca la normativa de pesca recreativa espanyola. Essent així competicions de pesca submarina a molt baix impacte al medi i molt divertides per aquells competidors que son capaços de tancar cupos.

En el pesatge es va poder veure una Alexandra Prat tot terreny capaç de guanyar a totes les categories i donar un cop sobre la taula. Enhorabona campiona!! En la categoria sub23 va destacar un jove Jonay Moreno de 17 anys que va quedar sisè en la general, esperem que en uns anys doni molt que parlar. En la categoria veterans alguns van optar per buscar profunditat (aproximadament 19-20m) però l’estratègia que millor va funcionar van ser els pescadors que van estar a poca aigua. Destacar l’alta participació de la tercera edat (jijij) amb 14 veterans demostrant que encara poden donar molta guerra.

Classificació:

– Sub 23 –

1er Jonay Moreno (AESNEPTUNO)

2on Toni Ariza (APS)

 

– Femení –

1a Alexandra Prat (APS)

2a Ainhoa Abellan (AES NEPTUNO)

 

– Veterans –

1er Frank Roales (CAS MARMAN)

2on Joan Carles Fluxà (APS)

3er Juan Sanchez Montilla (CASEP)

 

Les competicions de pesca submarina son per damunt de tot actes benèfics, solidaris amb moltes persones sense recursos que tenen que alimentar-se en menjadors socials. Associacions com la de Raquel Quilez a Reus fan possible que molta gent sense recursos puguin menjar peix fresc i gaudir de la proteïna, els oligoelements i minerals que conté el peix.

 

La pesca submarina realitza una extracció amb el mínim patiment animal, degut a que la pesca submarina es la tècnica de pesca recreativa MES selectiva i amb MENYS patiment animal. En altres arts de pesca el peix agonitza durant hores en hams, tresmalls, xarxes d’encerclament o malles d’arrossegament. El peix que te un ràpid sacrifici es altament apreciat per la cultura nipona per el mètode Ikejime per evitar la creació d’àcid làctic i amoníac sent un peix d’alt valor culinari i sense patiment.


Agraïm a totes les ONG amb les que treballem per la tasca que realitzeu en una societat a on la ciutadania només es mira el melic. Vosaltres us desviviu per la gent sense recursos ¡Sou herois!

 

ANAR A LA GALERIA FOTOGRÀFICA