Noticies

28-09-2020
Ara més que mai, formació i feina pels joves vulnerables

Per quart any consecutiu l’Àrea d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha iniciat els cursos d’INSERsport, d’inserció social i laboral dirigits a joves en situació de vulnerabilitat i exclusió social.

Malgrat els contratemps esdevinguts a conseqüència de la pandèmia, un grup reduït de 9 joves menors migrants solos, usuaris de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Medi Obert de Justícia Juvenil, Dar Chabab, Fundació Salut Mental i Barcelona Actua, han començat aquesta setmana un curs a Port Fòrum.

La formació els permetrà obtenir el títol de Monitor de terra de busseig i el certificat federatiu d’àrbitre de natació amb aletes. Curs amb que obtindran oportunitats laborals perquè s’incorporin en el mercat laboral, exercint un treball relacionat amb els coneixements que adquireixin en aquest àmbit, en aquests temps que la COVID-19, en termes laborals, està arrasant l’ocupabilitat dels joves en el nostre territori.

El curs està organitzat per la UFEC, en col•laboració amb la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS) i el Club de Busseig Saita Diving

Barcelona. En el transcurs de la formació no solament adquireixen coneixements sobre busseig i arbitratge, sinó que també participaran en neteges del fons marí, treballaran competències transversals i tindran acompanyament psicològic. Unes eines, en definitiva, que els serviran per afrontar experiències negatives prèvies que hagin pogut experimentar en el medi aquàtic.
 

Diario Sport

Gerard Esteva

Gerard Figueras

Ruth Soto Garcia

David Escudé

Esports. Generalitat de Catalunya