Noticies

03-11-2021
Resum Campionat Catalunya Sènior 2021 Onnautic

El passat 12-13 Juny vàrem presenciar en aigües de Mataró el Campionat de Catalunya Sènior 2021. Durant tota la setmana passada hi va haver una situació d’anticicló que va deixar l’aigua plana però amb visibilitat regular y amb la termoclina excessivament alta, en zones a 5m i altres a 10m. Aquesta era molt marcada, uns 23º a superfície i 17ºabaix el qual va fer molt difícil trobar peix a mes de 10 metres. Per tant, la competició es preveia amb poc peix, sobre les 4-5 peces de mitjana en cada jornada. Comptant que participaven els millors pescadors submarins de tota Catalunya es una quantitat de peix irrisòria. Aquest any el SPAS va organitzar el campionat amb l’ajuda incondicional de la FECDAS al port de Mataró. Vàrem comptar amb la presencia de la Unitat Aquàtica del Mossos per evitar possibles incidents amb un sector ecologista que va intentar anul·lar l’esdeveniment els dies previs. Al final es va desenvolupar la competició amb normalitat en un ambient esportiu, sà i amb el màxim respecte a l’entorn.

La primera mànega es va dur a terme entre Mataró i Premià en una zona de fons de sorra amb claps de pedra dispersos el que va ocasionar que els participants s’anessin movent de barra en barra per trobar zones de moviment amb peix superior als 500gr. El dia va sortir assolellat, la calor seria la gran protagonista de la proba, el mar una bassa d’oli. Així que es va donar la sortida i els participants van sortir ràpidament a buscar les pedres amb mes moviment de peix. En aquesta jornada quedava exclòs: emissaris, zones banyistes i 200m de perímetre de les bocanes portuàries. La zona estava delimitada amb 4 boies que vàrem comprar l’any passat per fer les competicions mes segures. A l’inici de la mànega Joan Ramon Vidal va destacar les premisses a tenir en compte abans de competir, així com agrair al cos de Mossos d’esquadra que vinguessin a donar suport. Durant la jornada el comissari Oscar Hernandez i el metge Agustí Ruiz amb el seu equip van anar fent rondes per tota la zona per vigilar que el reglament es respectés o per ajudar a possibles incidències. Però la jornada es va concloure sense cap incident i amb poc peix, la gran majoria sargs, llises i salpes. Abans de la pesada menjar individual, respectant les mesures anti covid. Durant la pesada destacar la dorada de Oscar Hidalgo de 1.370gr que el deixava en 1er lloc, seguit de Quique Ruiz amb 8 peixos i tercer Omart Tauste amb 9 peixos. De mitjana, entre els 15 participants, es varen treure 6 peixos/pers. Tot quedava obert per la segona mànega que s’esperava amb mes joc.

La segona mànega es va dur a terme entre Mataró i Arenys de Mar en una zona a on hi ha infinitat de barres rocoses barrejades entre sorra, algar i petits claps de pedra en fons entre 0 i 40 metres feia pensar que seria un dia mes agraït per pescar. El dia tornava a ser assolellat i el mar una bassa d’oli, la visibilitat no era idònia però força millor que el primer dia. En aquesta jornada quedaven exclosos: emissaris, antiga piscifactoria arenys, zones banyistes i 200m de perímetre de les bocanes portuàries. Gracies a la nova adquisició de les grans boies marcadores no queda dubte dels límits de zona i les dues jornades es van desenvolupar a absoluta normalitat. En aquesta segona mànega Eryk Camino va patir una incidència amb el motor que el va deixar pescant en la mateixa zona tot el matí. La resta de participants varen alternar baixades a mes profunditat amb zones mes costaneres en busca de l’escàs peix. Després de 5 hores, en el punt de reunió es feia l’entrega del peix embossat al comissari i es veia algun peix mes que en la primera zona confirmant els pronòstics. Abans del pesatge vàrem dinar, es va fer esperar una mica però va valdre la pena. En altres edicions no hi havia dinar i no es feia el caliu que es va generar aquest 2021. El pesatge va ser demolidor Oscar Hidalgo reafirmava la primera plaça i feia impossible arribar als seus perseguidors. El pessatge va ser mes macu, es varen veure alguns déntols i corbes que van fer la delícia del menjador social ASALMA.

Resultats finals CC1+CC2

1er Óscar Hidalgo
2on Óscar Sagué
3er Isaac Vives
4rt Dídac Rodríguez  (Peça major déntol de 4.470gr)

 

Aquests 4 esportistes van obtenir plaça per participar en el Campionat d'Espanya 2021 a Cantabria 2-4 Juliol. En els dies posteriors Didac Rodriguez va cedir la seva plaça al 5é participant, Omart Tauste, per poder defensar la selecció catalana amb la resta d'integrants de la categoria sènior i femenina (4 sèniors i 2 dones).


Al finalitzar vàrem sortejar una samarreta de les seleccions catalanes cortesia de la botiga de fecdas http://fecdas.cat/botiga/  l’afortunat va ser Didac Rodriguez.


El peix va ser entregar ASALMA, aquesta associació reparteix aliments a la gent mes desfavorida de Mataró, per tant, el peix es va quedar en la zona sent de Km 0.



D'aquesta edició del Campionat de Catalunya hem fet un vídeo  per explicar en què consisteixen els campionats benéfics de pesca submarina. ¡¡Gracies per deixar-vos gravar i col•laborar en tot moment!! 

Vídeo: aquí

Galeria imatges: aquí


Volem agrair el suport de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques, del SPAS, dels Mossos d'Esquadra, de Searib's, de Cressi, de Evenia Hotels, de Onnautic i al Port de Mataró.