Noticies

18-03-2020
ESPECTACULAR QUALITAT FOTOGRÀFICA A LA PRIMERA PROVA D’ENGUANY DE FOTOSUB APNEA

El passat 23 de febrer es va celebrar a Sant Feliu de Guíxols el XX FOTOSUB APNEA ACASCB HIVERN; la primera del calendari Català en la modalitat de fotografia submarina en apnea i puntuable per a la Copa Catalana.

 

En mig de rues carnavalesques, 11 dones i homes es ficaven amb puntualitat a dins de l’aigua amb vestit de neoprè i càmeres en mà. No formaven part de cap carrossa de la rua, ni anaven disfressats. Anaven de debó; anaven “en serio”. Onze fotògrafs submarins treballarien en apnea durant les 4 hores que va durar la prova amb l’objectiu de capturar fotogràficament el màxim nombre d’espècies diferents de peixos, i que aquestes fotografies fossin de la millor qualitat possible. I vaja!, si ho van aconseguir!

Amb un total de 2877 fotografies realitzades entre tots els participants, cadascú va poder presentar un gran assortit de peixos de diferents espècies, capturats en instantànies que presentaran als jurats per valorar-les artísticament. Segons el reglament particular d’aquestes competicions de la Copa Catalana, es permet presentar peixos “tallats” pel fotògraf o primers plans, el que sens dubte permet i nodreix d’una gran quantitat de fotografies a on el gran detall dels peixos és observable, amb enquadres diferents i variats que van donar en definitiva una gran qualitat fotogràfica en general i que fa dubtar que aquestes fotografies hagin estat presses aguantant la respiració. L’ejecucció de les fotografies d’alta qualitat també va estar propiciat pel fet que fes un dia assolejat i amb una mar completament en calma.

Tot plegat va donar com a Campió de la prova a en Xavier Salvador que va aconseguir fotografiar gens menys que 52 espècies de peixos diferents i a més també una de les seves captures es va dur el primer lloc com a millor fotografia de la competició. En segon lloc de la classificació trobem a en Marc Collell amb bastants menys captures que el primer (38 espècies), però que sens dubte la seva gran qualitat com a fotògraf li va fer guanyar gran quantitat de punts a la classificació.

En tercer lloc de la classificació absoluta i també com a Campiona femenina de la prova, trobem a la Margot Bosch, que va aconseguir 41 espècies.

Tot seguit us passem una mostra de les fotografies més valorades perquè pugueu gaudir i comproveu el nivell.
 


ANAR A LA GALERIA FOTOGRÀFICA